Batoniki z musli

SKŁADNIKI

 1 i 1/2 szkl. preparowanej gryki

 1/2 szkl. migdałów

 2 łyżki nasion chia

 2 łyżki nasion słonecznika

 2 łyżki mielonego siemienia lnianego

 1 szkl. daktyli

 1/4 szkl. syropu klonowego

 1/4 szkl masła orzechowego

PRZYGOTOWANIE
Miksujemy daktyle na gładką masę (mogą zostać małe kawałeczki), dodajemy syrop klonowy i masło orzechowe. Mieszamy i dodajemy suche składniki. Ponownie dokładnie mieszamy. Wykładamy masę do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i przykrywamy też papierem od góry. Dociskamy masę czymś ciężkim od góry (książką lub blaszką), schładzamy w lodówce ok. 30 min. Kroimy na batony. Z przepisu wychodzi około 10 sztuk.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel