Chleb kukurydziano-gryczany

SKŁADNIKI


1/2 szkl. mąki gryczanej,

3/4 szkl. mąki kukurydzianej,

1 jajko,

1 łyżeczka oliwy,

500 ml wody,

2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia,

1/2 łyżeczki soli,

20-30 g pestek słonecznika,

20-30 g pestek dyni.

 

PRZYGOTOWANIE
Mieszamy suche składniki. W drugiej misce roztrzepujemy jajko i dodajemy całą wodę. Dodajemy partiami suche składniki i miksujemy na jednolitą masę. Całość przelewamy do podłużnej foremki i pieczemy w temp. 220°C ok. 25 min.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel