Kasza jaglana ze szparagami

SKŁADNIKI


 200g kaszy jaglanej;

 pęczek zielonych szparagów;

 suszone pomidory;

 4 łyżki oleju z pomidorów;

 50g orzeszków pinii lub pestek słonecznika;

 3 łyżki soku z cytryny;

 ser feta.

 

PRZYGOTOWANIE
Gotujemy kaszę jaglaną.Na 3 minuty przed końcem gotowania, gdy kasza wchłonie już wodę dodajemy  dodać szparagi. Wcześniej należy je opłukać, odłamać twarde końce, a łodyżki pokroić na 3 cm kawałki. Mieszamy kaszę ze szparagami, zamykamy garnek i gotujemy wszystko przez ok. 3 minuty.Dodajemy resztę składników: pokrojone suszone pomidory + olej, lekko zrumienione na patelni orzeszki pinii lub pestki słonecznika i sok z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy serem. Świetnie smakuje na ciepło i na zimno.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel