Kokosowy omlet z owocami

SKŁADNIKI

2 duże jaja,

2 łyżki mąki kokosowej,

1/2 łyżeczki cukru kokosowego,

1 łyżeczki oleju kokosowego,

owoce (truskawki, maliny, borówki, banany).

 

PRZYGOTOWANIE
Białka dokładnie oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę.Do żółtek dodajemy cukier kokosowy i ucieramy. Następnie wsypujemy mąkę i stopniowo dodajemy ubite białko i delikatnie mieszamy.
Piekarnik nagrzewamy do 180 °C i wstawiamy do niego naczynie żaroodporne.
Na gorące naczynie wykładamy olej kokosowy i rozprowadzamy. Wykładamy owoce i wylewamy powstałe ciasto. Pieczemy około 15 minut.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel