Kotlety jajeczno-jaglane

SKŁADNIKI

 1/3 szklanki kaszy jaglanej

 5 ugotowanych na twardo jajek

 jedno surowe jajko

 1 łyżka posiekanego koperku

 ½ łyki posiekanego szczypiorku

 1 łyżka bułki tartej bezglutenowa

 Sól i pieprz

 Olej kokosowy do smażenia

PRZYGOTOWANIE
Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ugotowaną kaszę i ugotowane jajka mieszamy rozgniatając w misce. Dodajemy surowe jajko, bułkę tartą, koperek, szczypiorek, sól i pieprz. Mieszamy i formujemy 5 kotletów. Obtoczamy w bułce tartej. Rozgrzewamy min. ok. 1/2 cm warstwę masła klarowanego. Gdy będzie gorące, wkładamy kotleciki i smażymy powoli rumieniąc przez ok. 4 minuty z każdej strony.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel