Naleśniki z rabarbarem

SKŁADNIKI


500g rabarbaru½,

szklanki soku pomarańczowego,

20 daktyli,

50g brązowego cukru,

syrop klonowy.

PRZYGOTOWANIE
Rabarbar myjemy, odcinamy twarde końce i kroimy na kawałki. Z daktyli usuwamy pestki i również kroimy je na kawałki.Do dużej patelni wkładamy rabarbar, wsypujemy cukier i wlewamy sok z pomarańczy. Gotujemy, a następnie przykrywamy i dusimy na małym ogniu aż rabarbar zmięknie. Dodajemy daktyle, zwiększamy ogień i mieszając odparowujemy nadmiar płynu. Gotujemy do uzyskania konsystencji konfitury.Smarujemy naleśniki, składamy i podajemy polane syropem klonowym.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel