Placuszki z kaszy manny

SKŁADNIKI

1, 5 szklanki kaszy manny,

1 szklanka mleka sojowego,

3 łyżeczki cukru trzcinowego,

1 jajko

2 łyżeczki oleju kokosowego + do smażenia,

syrop daktylowy.

 

PRZYGOTOWANIE
W misce łączymy ze sobą składniki suche: kaszę mannę i cukier. Mieszamy.Dodajemy mleko, olej i jajo.Ponownie mieszamy i odstawiamy na ok. 20 minut pod przykryciem, aby kasza manna napęczniała, a całość zgęstniała.Na patelni rozgrzewamy minimalną ilość tłuszczu i smażymy placuszki z obu stron na złocisty kolor.Możemy podać polane syropem daktylowym.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel