Stek z kalafiora

SKŁADNIKI


Plaster kalafiora (grubość około 2cm),

Olej kokosowy,

Owoc granatu,

Pieprz,

Sól.

SOS:

Łyżeczka tahini,

Łyżeczka oliwy,

Łyżeczka syropu klonowego,

Łyżeczka soku z cytryny.

PRZYGOTOWANIE
Piekarnik nagrzewamy do 190°C. Plaster kalafiora doprawiamy solą i smarujemy oliwą. Kładziemy go na rozgrzanej patelni.Smażymy przez ok. 3 minuty na średnim ogniu (dwie strony).Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 15 minut, w międzyczasie 1-2 razy przewracamy.Steka podajemy z sosem tahini (wszystkie składniki mieszamy w miseczce). Posypujemy pieprzem i owocem granatu.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel